Waarom je kat laten trimmen?

Wat is trimmen bij een kat?

 

Het trimmen bij een kat is helemaal niet te vergelijken met het trimmen van een hond.

Een kat wordt niet vastgemaakt. Over het algemeen zijn katten wel redelijk rustig als ze uit hun eigen omgeving zijn. Maar er is veel verschil in de handelbaarheid van de kat. De ene is onder de indruk en blijft stilletjes zitten. De andere is bang en daardoor agressief, wat het trimmen dan wel heel moeilijk maakt.

Belangrijk is om je kat van jongs af aan naar het trimsalon te brengen zodat deze kan wennen aan hoe het is om naar de trimster te gaan.

Ook belangrijk is om gezond verstand te gebruiken. Als je kat klitten heeft, bel dan snel voor een afspraak. Want klitten worden vilt en vilt kan enkel weggeschoren worden met de tondeuse. Klitten en vilt zijn ook erg pijnlijk voor een kat, het is net alsof iemand de hele dag aan je haar trekt. Dat vind je zelf toch ook niet leuk?

Ik werk vachtsparend dwz dat ik enkel zal scheren indien het nodig is en dan ook enkel hetgeen wat nodig is. Dit kan soms wel gekke taferelen opleveren zoals een kale plek op de rug.

Als je kat buiten gaat en dus temperatuurschommelingen ervaart, is het heel normaal dat hij vooral in het voorjaar zijn winterjasje moet uitdoen. Een vachtverzorging zorgt er dan voor dat de dode haren worden uitgeborsteld en dus deze niet meer in huis rond dwarrelen.

Binnenkatten hebben over het algemeen iets minder last van deze temperatuurswisselingen maar zij hebben ook zeker baat bij een regelmatig bezoekje aan het trimsalon.

Tijdens een trimbeurt worden standaard de nagels geknipt, de ogen en de oren gereinigd en de vacht wordt uitgeborsteld.

Borstels te koop in het trimsalon